Ervaringsverhalen

Hieronder een aantal reacties van mensen die de matrixmethode bij mij hebben gevolgd.Reactie 34

Ik kwam bij Mirjam terecht door een moeder die vertelde dat haar dochter zo geholpen was nadat ze bij Mirjam was geweest.
Mijn dochter is ontzettend onzeker. Ze durfde eigenlijk niets meer te zeggen en doen omdat ze zo bang is wat fout te doen. Die onzekerheid is gekomen doordat zij zware dyslexie heeft en dus op school wel moeite heeft om bij te blijven. Ook sociaal is het niet altijd even lekker gegaan in de klas.
Na een periode van veel huilbuien dacht ik: "dit kan zo niet langer". Ik moet naar Mirjam en wat een ontzettend goede beslissing is dat geweest!

Mirjam geeft zoveel waardevolle tips en tools mee. Ze is zo ontzettend kundig op haar gebied. Ik heb er zelf ook veel aan gehad. Mijn dochter heeft geen huilbuien meer gehad. Ze kan nog wel af en toe wat verdrietig zijn, maar nu weet ik wat ik moet doen. Daar wordt zij rustig van en kan daarna zonder problemen slapen. Zo ontzettend fijn. Ook heeft Mirjam tips op het gebied van lezen en de tafels meegegeven en het werkt echt! En haar zelfvertrouwen gaat ook stapje voor stapje vooruit. Ik zie mij lieve vrolijke meisje weer terug.

Ik ben zo blij dat Mirjam op ons pad is gekomen ik gun het elk kind/volwassene die ergens meezit om een paar sessies bij Mirjam mee te maken.

Mirjam bedankt!

 
Reactie 33

Reactie 33

Mijn probleem was dat ik tijdens sollicitaties dichtklapte. Er kwam een vraag en ik bleef lang stil. In de auto op de terugweg wist ik altijd precies wat ik had willen zeggen. Toen ik dit met Mirjam besprak, gaf zij aan dat de MatriXmethode zou kunnen helpen. Voor de volgende sollicitatie hebben we een sessie gedaan en het resultaat was wonderbaarlijk! Mirjam vroeg tijdens de behandeling hoe snel ik wilde antwoorden en liet mij dat opslaan in mijn hoofd nadat het oude gedrag opgeruimd was. Bij het gesprek was ik verbaasd over mezelf, wat er uit mijn mond kwam en hoe vlot.  Ik ben nu super gelukkig met mijn nieuwe baan en mijn nieuwe gedrag!

M, 41 jaar.

 
Reactie 32

Onze dochter L. was van baby af aan al snel en vaak boos. Vaak duurde een "boze periode" een paar dagen tot een week en dat herhaalde zich zo om de 2 a 3 weken. In zo'n periode was L. vaak tegendraads, boos, verdrietig en moeilijk te corrigeren. Als gezin hadden we geaccepteerd dat het zo was.

Nu L. dit schooljaar naar groep 3 van de basisschool ging werd al snel duidelijk dat haar "gedrag" moeilijkheden met zich meebracht in functioneren en leren op school. L. lag al snel achter betreft leren en haar boze buien zorgde voor een stoornis in haar sociaal functioneren. Na een gesprek op school met een ondersteunend team was het wenselijk dat er naar een oplossing gezocht kon worden.

Een advertentie in de krant over Mirjamsmatrix sprak ons erg aan en zodoende hebben we een aantal sessies met onze dochter bij Mirjam gevolgd.

Al direct na 2 sessies konden wij thuis al veranderingen merken in het gedrag van L.. Door een andere benadering van ons als ouders naar L. toe en alles wat zij zelf had geleerd bij Mirjam kregen wij een dochter die steeds kortere en minder heftige boze periodes had. Na 4 sessies waren de boze periodes van L. zo goed als weg. L. is nu thuis een ander kind geworden. Vrolijk, open en bij af en toe boosheid beter te sturen/corrigeren. Een hele positieve verandering voor ons als gezin!

Op school duurde het wel even voordat de sessies, bij Mirjam, resultaat opleverden. Door samen met de juf en L. afspraken te maken en het informeren van de juf over een andere benadering naar L. toe gaat het nu veel beter met L. op school. Haar boze buien op school zijn nu minder geworden en L. begint haar achterstand in leren wat in te halen.

De sessies bij Mirjam hebben we als zeer prettig en informatief ervaren. Mirjam is deskundig en kan de informatie goed overbrengen door ook veel voorbeelden uit de praktijk te nemen. Duidelijk voor ons is dat Mirjam veel ervaring heeft in de omgang met kinderen die 'probleemgedrag' vertonen. Mirjam heeft onze dochter in haar waarde gelaten en gerespecteerd. Dit was voor ons als ouders heel fijn om te zien. Het houden van de sessies gewoon aan de keukentafel waren prettig. Het geeft een gevoel van veiligheid en huiselijkheid.

Mirjam heeft ons ook nog geholpen met het "slaapprobleem" van onze dochter. Namelijk 's avonds niet willen slapen en s’ morgens erg vroeg wakker. Het resultaat is nu dat L. 's avonds zonder moeilijkheden naar bed gaat en s’morgens uit bed komt op de tijd die wij als ouders aan L. hebben aangegeven!

Na 4 sessies bij Mirjam hebben wij als ouders en school genoeg handvatten voor de omgang met L.. Bij problemen of vragen kunnen wij altijd Mirjam mailen en als we over een tijd toch nog een sessie willen heeft Mirjam aangegeven dat dat geen probleem is.

Mirjam, dank voor alles!!!

 
Reactie 30

Mijn dochter (9) is hoogsensitief en erg druk in haar hoofd. Hierdoor is ze chaotisch in haar doen en laten en in haar verhalen springt ze van de hak op de tak. Ze plast ook overdag nog veel in haar broek.

Verder heb ik altijd het gevoel gehad dat er op school niet uitkomt wat erin zit.

Ik had de advertentie van Mirjam al meer dan een jaar op het prikbord thuis hangen voordat ik haar belde. Het was vlak voor de zomervakantie en ik ging er niet vanuit dat ik snel terecht zou kunnen. Maar ze probeerde uit alle macht om nog voor onze vakantie (wat ca. 1,5 week later zou zijn) een afspraak te plannen. Toen dat uiteindelijk niet lukte, baalde ze daar van. Dit toonde mij al direct haar sterke betrokkenheid en toewijding.

De eerste afspraak was bij ons thuis, omdat ze toch in de buurt moest zijn. Het viel op dat Mirjam zich niet alleen op mijn dochter richtte, maar ook op mij.

In de 5 sessies die wij uiteindelijk hebben gehad, heeft ze niet alleen mijn dochter, maar ook mij concrete handvatten gegeven hoe we met bepaalde zaken om moeten gaan. Ik zie duidelijk dat mijn dochter zelfverzekerder is; ze zegt dat ze op school dingen beter kan onthouden; ze heeft meer structuur. Het broekplassen is ook verminderd.

Verder heeft Mirjam de angst voor harde geluiden behandeld (blaffende honden, onweer). Onweer hebben we tot nu toe nog niet gehad, maar het was opvallend dat vlak nadat ze mijn dochter had geleerd hoe om te gaan met blaffende honden, ze nauwelijks reageerde toen Mirjam's eigen honden aansloegen, vlak voor de keuken waar we zaten. Terwijl zij voorheen zich direct omdraaide en erop reageerde.

Ik heb er alle vertrouwen in dat Mirjam's behandelmethode ook bij onweer zal helpen.

Mirjam is heel toegewijd en haar behandeling is laagdrempelig en ongecompliceerd. Je ziet in korte tijd resultaat, wat natuurlijk ook erg prettig is! Ze heeft mij beter inzicht gegeven hoe mijn dochter in elkaar steekt en waarom ze is, zoals ze is en reageert zoals ze reageert. Ik ben heel blij dat ik bij Mirjam ben geweest.

Y.

 
Reactie 31

Ik ben een alleenstaande moeder met een behoorlijk pittige dochter van inmiddels 7 jaar. Mijn dochter had enorme driftbuien en ik kon daar niet zo goed mee omgaan. Zij was op zo’n moment voor mij volledig onbereikbaar en ik uiteindelijk ook voor haar. We voedden elkaars woede, zeg maar. We zaten al een paar jaar in de molen van de hulpverlening maar het kwam niet echt van de grond. Het schoot niet op en het werd er al helemaal niet beter op.

Uiteindelijk kwam ik in contact met Mirjam. Eerst via de telefoon. Ze stelde meteen al een paar vragen die geen enkele hulpverlener mij eerder had gesteld. De volgende dag konden we al terecht en vanaf die dag hadden we een ommezwaai van 180 graden ervaren! In anderhalve week hadden we drie afspraken gehad. Meer dan in maanden bij de hulpverleners! Wat een verschil! Het leven is weer mooi en ik kan weer van mijn geweldige dochter genieten.

Mirjam gaat geen lange gesprekken voeren over waar eventueel een oorzaak zou kunnen zitten. Nee, ze gaat doelgericht te werk, pakt de koe bij de horens en boekt direct resultaat. Het gaat om hele simpele dingen, handvatten waar ik nooit zelf opgekomen zou zijn. Handvatten die ik ook nergens anders heb gezien of gehoord. Het zijn praktische handigheidjes, die enorm effectief zijn. Hierdoor ontstaat er rust bij moeder en kind. Je kind afsluiten voor de energieën van anderen. Handgebaren die duidelijk zijn voor beide partijen. Enorm effectief.

Het heeft mij heel veel rust gebracht. En nu ik weet dat mijn dochter echt hooggevoelig is, heb ik meer begrip voor haar reacties en kan ik me beter inleven in situaties. Buiten dat Mirjam een hele fijne persoonlijkheid heeft, is ze ook ontzettend professioneel en ze weet gewoon echt waar ze mee bezig is.

 
Reactie 29

Dag Mirjam,

Zoals beloofd nog even een berichtje over het afzwemmen van mijn dochter.

Afgelopen weekend heeft zij voor zowel haar A als haar B-diploma mogen afzwemmen!

Ze was zeker nog wel zenuwachtig voor haar A-diploma zwemmen, ook nog wel met huilen. Eénmaal in het water was de spanning weggeëbd.

Meteen na haar A-diploma in ontvangst te hebben genomen, mocht ze omkleden voor het afzwemmen van B. Hierbij waren de zenuwen helemaal verdwenen, want ze wist wat ze kon verwachten. Ik denk dat het zelfs gunstig was voor haar om A én B op 1 dag te behalen: 1 keer spanning en daarna was het goed.

Dank je wel voor het aanreiken van de praktische handvatten zoals de zinnetjes: Ik kan het, Ik wil het, Ik doe het!

M.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 6