Faalangst

Ben je wel eens bang dat andere mensen denken dat je iets niet goed doet? Dat hebben veel kinderen. Sommigen beginnen dan al niet aan iets dat ze eigenlijk wel zouden willen doen, alleen omdat ze bang zijn dat ze het niet goed genoeg kunnen. Andere kinderen beginnen er wel aan, maar worden halverwege zo bang om het niet goed te doen, dat het niet lukt.

'Ik hou heel veel van dansen en zou graag op streetdance gaan. Maar ik ben bang dat ik er niet zo goed in ben en dat andere mensen me gaan uitlachen. Dus ik ga maar niet.'

'Ik zit op schaken. Maar als ik een potje speel, word ik heel zenuwachtig. Dan weet ik niet meer wat ik moet doen en dan verlies ik altijd.'

Kinderen die deze gevoelens hebben, denken vaak dat ze niets kunnen en niets weten. Als ze iets doen, willen ze het helemaal perfect doen. En maken ze wl een foutje, hoe klein ook, dan balen ze vreselijk.

De MatriXmethode helpt mensen van die negatieve gedachten en gevoelens af. Je krijgt een beter, eerlijker, beeld van wat je wel en niet kan. Daardoor kun je gewoon gaan streetdansen, zonder je zorgen te maken over wat andere mensen denken. Of kun je een lekker potje schaken, soms verliezen en soms winnen.